Wie betaalt een laadpaal binnen de Vve?

Steeds vaker worden er laadpalen geplaatst binnen een VvE, maar wie betaalt de laadpalen binnen een VvE eigenlijk? Aan het plaatsen van laadpalen zit uiteraard een kostenplaatje verbonden. Het is daarom wel belangrijk te weten wie er voor de kosten opdraait binnen de VvE.

Elektrisch rijden is de toekomst

Nederland is koploper als het gaat om laadpunten. In Nederland zijn er al zo’n tweehonderdduizend laadpunten. En dat worden er steeds meer. Helemaal niet gek als u zich bedenkt dat er in Nederland al driehonderdduizend elektrische auto’s rijden. Dit aantal neemt jaarlijks exponentieel toe en blijft voorlopig ook nog toenemen. In het klimaatmaatakkoord, waaraan 195 landen meedoen, is namelijk afgesproken dat er vanaf 2030 alleen nog elektrische nieuwe auto’s verkocht mogen worden. Vroeg of laat moeten er dus toch meer laadpalen komen om het verwachte aantal van 2,5 miljoen elektrisch rijdende auto’s in 2030 te kunnen voorzien van stroom.

Laadpalen binnen een VvE

Wilt u als VvE laadpalen laten plaatsen? Dan moeten er afspraken worden gemaakt. Bekijk bijvoorbeeld van te voren wat de beste manier is om laadpalen te plaatsen binnen de betreffende VvE. Gaat u als bestuur voor eerst één laadpaal of is het wellicht slimmer om er gelijk meerdere te plaatsen? Soms is het plaatsen van gelijk meerdere laadpalen voordeliger dan dat u nu eerst één laadpaal laat plaatsen en vervolgens over 3 jaar er meerdere laadpalen bij laat plaatsen. Bespreek de voordeligste mogelijkheden met één van onze experts door nu gratis een adviesgesprek aan te vragen. Wij voorzien u tijdens dit gesprek graag van meer informatie en kunnen wellicht een plan op maat voor u maken.

Normaal gesproken moet er bij een beslissing binnen de VvE door alle leden toestemming worden gegeven. Helemaal bij grote investeringen is dit zeker het geval. Bij het laten plaatsen van laadpalen binnen de VvE is dit echter niet altijd helemaal het geval. Het ligt er namelijk aan of je een laadpaal wil laten plaatsen voor uzelf op uw eigen parkeerplaats binnen de VvE of dat er voor het gehele collectief laadpalen worden geplaatst. Voor het gehele collectief en dus voor de plaatsing van meerdere laadpalen is er toestemming nodig van de gehele VvE ledenvergadering. Voor het plaatsen van één laadpaal voor uzelf binnen de VvE is vaak echter alleen het aangeven voldoende en hoeft er niet door iedereen toestemming gegeven te worden.

Wie betaalt de laadpaal binnen de VvE?

Zoals eerder aangegeven is het mogelijk om individueel een laadpaal aan te schaffen voor uw persoonlijke parkeerplek of voor het collectief. Indien leden binnen een VvE besluiten individueel een laadpaal te laten installeren, dan zijn de kosten uiteraard voor die individuen zelf. Laat de VvE voor het collectief meerdere laadpalen plaatsen? Dan worden de kosten gedragen door de VvE.

Vanuit steeds meer VvE’s komt er vraag naar het plaatsen laadpalen. In de toekomst zal de vraag vanuit VvE’s hiernaar flink toenemen. Het is dus niet verstandig om individueel te overhaast de beslissing te nemen om een persoonlijke laadpaal aan te schaffen. De kans is groot dat u dan persoonlijk de kosten moet dragen terwijl uw VvE een jaar later besluit collectief te investeren in laadpalen. Het is uiteraard altijd verstandiger om de kosten van de investering collectief als VvE te dragen.

Geïnteresseerd in laadpalen binnen een Vve?

Smit Laadpalen heeft al talloze VvE’s geholpen aan laadpalen. Wij geven graag persoonlijk advies. Dit doen wij geheel gratis. Door een gratis adviesgesprek in te plannen, kunnen wij u helpen met uw wens voor het aanschaffen van één of meerdere laadpalen binnen uw VvE. Ook voor het verschaffen van alleen wat meer informatie kunt u bij ons terecht.

Meer informatie over laadpalen binnen een VvE? Hierover vertellen we graag meer in een persoonlijk en geheel vrijblijvend gratis adviesgesprek.

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.