Laadpalen op de zaak

Steeds meer Nederlandse autorijders kiezen voor een elektrische auto. De verwachting is dat rond 2030 het merendeel van Nederland in een elektrische auto zal rijden. Misschien rijdt u zakelijk ook al elektrisch of denkt u daar over na. Uw medewerkers en klanten zijn mogelijk al een stap verder. Dat betekent dat zij steeds meer gaan verwachten hun elektrische auto op te kunnen laden bij uw bedrijf. Maar wat kunt u als bedrijf en werkgever doen om het laden van elektrische auto’s mogelijk te maken? Hoe kan dit zo veilig en toekomstbestendig mogelijk gerealiseerd worden? Smit Laadpalen helpt u graag bij het uitwerken van de ideale laadoplossing.

Duurzaam en toekomstbestendig

De vraag naar een laadpaal of meerdere laadpalen bij een bedrijfslocatie ontstaat nu vaak doordat één of meerdere medewerkers elektrisch gaan rijden. Daarnaast zal steeds vaker de vraag komen van klanten of bezoekers van uw bedrijfspand. In eerste instantie wordt dan vaak gekozen voor de aanleg van één of meerdere laadpalen. Ook wanneer u als bedrijf kiest voor het elektrisch rijden in bedrijfsvoertuigen is een laadoplossing bij uw bedrijfspand onmisbaar. De adviseurs van Smit Laadpalen maken samen met u een plan om de aanleg van de laadpalen toekomstbestendig in te richten zodat u zo optimaal mogelijk kunt profiteren van uw elektrisch wagenpark.

Subsidies en regelgeving

Op dit moment is het verplicht om per tien eigen parkeerplaatsen minimaal 1 laadstation te plaatsen bij een grootschalige renovatie van uw bedrijfspand of bij nieuwbouw van een bedrijfspand. Deze verplichting wordt vanaf 2025 uitgebreid naar alle bestaande commerciële bouw. Dan dient bij meer dan 20 parkeervakken minimaal één parkeervak te zijn aangelegd met een laadpunt voor elektrische voertuigen. Een laadpaal wordt gezien als een investering in duurzaamheid en komt, onder voorwaarden, als zodanig in aanmerking voor subsidie vanuit de Rijksoverheid. Uiteraard moet de laadpaal of laadoplossing op eigen terrein aangebracht zijn. Uw Smit Laadpalen adviseur helpt u graag de mogelijkheden onderzoeken.

Complete laadoplossingen

Smit Laadpalen specialiseert zich in totaaloplossingen voor ondernemers. Door nauwe samenwerking met onze zonnepanelen-afdeling zijn wij gekomen tot een innovatieve oplossing voor duurzaam ondernemen. De combinatie van zonnepanelen en laadpalen wordt hierin vertaalt in een carport-constructie voor bedrijfsterreinen. De auto's van uw klanten en medewerkers staan prettig overdekt geparkeerd én kunnen profiteren van de zelf opgewekte energie via de laadpalen op het terrein. Hierdoor zorgt u niet alleen voor duurzamer ondernemen door de energie op te wekken, maar gebruikt u die energie vervolgens ook voor uw eigen bedrijf. Wilt u meer weten over de innovatieve oplossingen van Smit Laadpalen? Neem dan vandaag nog contact op.

Vereniging van Eigenaren

Ook voor Vereningingen van Eigenaren van bijvoorbeeld een appartementcomplex kan het interessant zijn om laadpalen aan te bieden aan de bewoners. Door middel van een laadpas, welke onderdeel is van de E-Flux beheeromgeving, worden de kosten van de laadsessies verrekend met de servicekosten die de bewoners al betalen aan de VvE voor energie. Uw Smit Laadpalen adviseur helpt u graag de mogelijkheden onderzoeken. 

E-Flux online laadpaalbeheer

Smit Laadpalen werkt voor het beheer van de zakelijke laadpalen met E-flux online. E-flux maakt het mogelijk om alle laadpalen en laadpassen van uw bedrijf in één online omgeving te beheren.

  • Beheer laadpalen op kantoor en bij medewerkers thuis.
  • Automatische verrekening en vergoeding van laadsessies.
  • Stel zelf laadtarieven in voor medewerkers en bezoekers.
  • Reken altijd op uitstekende 24/7 helpdesk support.
  • E-Flux app
  • Mogelijkheid om uw laadpaal tegen een hoger tarief ook door externen te laten gebruiken

Denkt u na over laadpalen bij uw bedrijfspand?

Dan is Smit Laadpalen het adres. Snelle en vakkundige installatie, vraag nu uw gratis adviesgesprek aan.

Universeel

Universeel

geschikt voor alle EV's

Duurzaam

Duurzaam

goed voor de CO2 reductie

Efficiënt

Efficiënt

in combinatie met zonnepanelen

Full Service

Full Service

Gekwalificeerde monteurs

Besparing

Besparing

geen brandstofkosten

Veelgestelde vragen

Is de prijs voor installatie verwerkt in de offerte?

Jazeker, via Smit laadpalen krijgt u een complete offerte, dit is dus inclusief montage en aanpassingen in de meterkast door gecertificeerde installateurs. Het gaat dus om een all-in offerte waardoor u achteraf niet voor verrassingen kunt komen te staan.

Wat zijn de prijzen voor laadpalen?

De kosten van het installeren van een laadpaal varieert per woning en per situatie. De toegepaste unit, bekabeling en plaatsing zijn een prijsbepalende factor. Alleen al om deze reden zullen wij vrijwel nooit ongezien een definitieve offerte afgeven.

Subsidies voor een elektrische laadpaal?

Subsidies voor een elektrische laadpaal, is momenteel nog niet beschikbaar. Het is namelijk zo dat in 2021 er nog geen subsidieregeling voor particuliere huishoudens beschikbaar is. Sommige gemeenten hebben hier echter een regeling voor. Controleer dit bij uw gemeente voor meer informatie. Er zijn wel subsidies beschikbaar voor zakelijke doeleinden. Dit zijn op dit moment 3 soorten:

  • Milieu-investeringsaftrek (MIA)
  • Vamil
  • kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)

Komt u in aanmerking voor alle 3 de regelingen? Dan kan dit behoorlijk wat schelen op uw investering. Voor meer informatie over alle 3 de regelingen kunt u de zoekbalk gebruiken.

Heeft een laadpaal onderhoud nodig?

Ja, ook voor de laadpaal is er onderhoud nodig. Het is belangrijk om de elektrische installatie om de zoveel tijd te laten controleren en inspecteren. Laat u paal ook elk jaar keuren om de veiligheid bij het gebruik te garanderen.

Hoe lang duurt het installeren van een laadpaal?

Het monteren van een laadpaal is een gespecialiseerd klusje maar in de ideale situatie wordt deze binnen 1 dagdeel gemonteerd. Bij complexe installaties of meerdere laadpalen kan dit een aantal werkdagen in beslag nemen. Tijdens het inventarisatiebezoek zal onze specialist hier een indicatie van geven. 

Zit ik ergens aan vast na ontvangst van een offerte?

Nee, onze offertes zijn geheel vrijblijvend, u zit dus nergens aan vast. 

Welke garantie geldt er op laadpalen?

De laadpalen hebben een standaard fabrieksgarantie van 2 jaar.

Kan een Vereniging van Eigenaren ook laadpalen aanvragen?

Zeker is dit mogelijk. Indien een wooncomplex een parkeerterrein og garage heeft, kunnen daar meerdere laadpalen worden geplaatst. Aan de bewoners worden dan laadpassen uitgereikt, waarbij de kosten van de laadsessies worden verrekend binnen de VvE, aangezien er gebruik gemaakt wordt van de stroom van de VvE. Via de E-Flux app is dan een beheeromgeving beschikbaar. 

Is een laadpaal van Smit laadpalen 'slim'?

Wanner er op de zaak meerdere laadpalen worden geïnstalleerd is er vaak sprake van 'dynamic loadbalancing' waardoor er een smart charging netwerk wordt gecreëerd. Dit betekent dat er een slimme meter wordt geplaatst die real time in de gaten houdt hoeveel capaciteit stroom er beschikbaar is. Deze stroom wordt dan beschikbaar gesteld voor de laadpalen. Afhankelijk van het aantal laadpalen dat daadwerkelijk wordt gebruikt (auto’s die staan te laden), wordt de beschikbare stroom verdeeld over de actieve laadpalen. Op deze manier krijgen alle palen evenveel stroom. Als er 1 paal actief is dan krijgt die dus alle beschikbare stroom.

Afhankelijk van de beschikbare stroom in de garage/kantoor, wordt dus bepaald worden hoeveel palen hier kunnen worden geplaatst.

 

Wat klanten over ons vertellen:

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.