Laadpaal thuis

Heeft u een elektrische auto gekocht en bent u geïnteresseerd in het installeren van een laadpaal bij u thuis? Dan is Smit Laadpalen de partij voor u!

Met de grote toename van het elektrisch laden in Nederland is de vraag naar laadpunten explosief toegenomen. U wilt immers uw auto het liefste dicht bij huis kunnen opladen. Maar is het oplaadpunt ook beschikbaar wanneer u wilt/kunt opladen? Dat verschilt nog wel eens per woonplaats. De gemeenten zijn verantwoordelijk voor de aanleg van publieke laadpalen en u kunt hier een aanvraag doen voor een laadpaal aan de openbare weg. Toch gaan steeds meer mensen op zoek naar de mogelijkheid voor een laadpaal thuis.

Aanvraag op maat

Bij het kiezen voor een laadpaal thuis moet u rekening houden met verschillende factoren, zoals het type auto en de thuissituatie. Wanneer u bij Smit Laadpalen een aanvraag doet voor een gratis adviesgesprek inventariseert onze adviseur uw wensen en bekijkt uw mogelijkheden. Waar kan de laadpaal geplaatst worden zodat u gemakkelijk uw elektrische auto kunt opladen? Is uw elektrische installatie geschikt om een laadpaal aan huis te installeren? En hoe is deze te beveiligen zodat u hier exclusief gebruik van kunt maken. Na deze inventarisatie ontvangt u een offerte op maat.

Regelgeving en subsidies

De regelgeving rondom laadpalen en laadstations wordt in Nederland door de gemeenten bepaald. Hierdoor kent iedere gemeente zijn eigen regeling en zijn eventuele subsidies afhankelijk van het gemeentelijk beleid.  U kunt bij de gemeente sowieso wel een aanvraag indienen voor een laadpaal op een openbare plek als u hiervoor geen mogelijkheden heeft op eigen grond. De gemeente bepaalt in dat geval of een openbare parkeerplaats in uw buurt geschikt is voor het plaatsen van een openbare laadpaal. Steeds meer mensen kiezen daarom voor het laten plaatsen van een laadpaal bij eigen huis.

Kosten laadpaal thuis

Het installeren van een laadpaal thuis brengt in eerste instantie kosten met zich mee. U schaft de laadpaal aan, laat deze vakkundig installeren en betaalt de periodieke kosten van het laadpaalabonnement. Afhankelijk van uw wensen en mogelijkheden kost een installatie tussen de 1000 en 3000 euro. Dit is mede afhankelijk van het vermogen van uw laadpaal en of u kiest voor een laadpaal met ingebouwde technologie die rekening houdt met het overige stroomverbruik in huis. Deze kan het laden bijvoorbeeld starten als u gaat slapen zodat een piek in het stroomverbruik vermeden wordt. Dit is ook mogelijk voor een VvE die meerdere laadpalen onder een beheeraccount heeft laten plaatsen. Hierbij wordt de beschikbare stroom verdeeld over de laadpalen die op dat moment actief zijn.

Na de installatie begint voor u het “besparen”. Thuis uw elektrische auto opladen is namelijk voordeliger dan via een openbare laadpaal. Via uw eigen laadpaal betaalt u het tarief van uw eigen energieleverancier (in NL tussen 21 en 35 cent per kWh) terwijl u bij een openbare laadpaal bovenop het standaard tarief ook een vergoeding betaalt aan de aanbieder. Dit gaat dan al snel om een bedrag van 30 tot 59 cent per kWh. Wilt u ook besparen op uw laadkosten? Vraag dan vandaag een gratis adviesgesprek aan bij Smit Laadpalen.

Rijden op zonnestroom

U heeft ervoor gekozen om elektrisch te rijden. Naast voordelig is dit uiteraard ook een duurzame keuze. Maar het kan nog voordeliger en duurzamer. Door zelf uw eigen energie op te wekken via zonnepanelen en deze energie te gebruiken om uw auto op te laden. Dubbel duurzaam en het kan zelfs zo zijn dat u hierdoor bijna gratis uw auto kunt opladen. Combineren loont dus; goed voor het milieu en uw portemonnee!

Voor de installatie van zonnepanelen werken we samen met onze afdeling Smit Zonnepanelen. Smit Zonnepanelen doet er alles aan om de overstap naar zonnestroom zo makkelijk mogelijk te maken. Zonder tijdrovende bezoeken en gewoon online op een moment dat het u uitkomt. Smit Zonnepanelen biedt een totaalpakket zonder bijkomende kosten en regelt alles. Van het ontwerp tot dagelijkse monitoring en service tijdens de hele levensduur van het zonnestroomsysteem. Vraag vandaag nog een gratis adviesgesprek aan bij Smit Laadpalen.

Wilt u thuis een laadpaal laten plaatsen?

Dan is Smit Laadpalen het adres. Snelle en vakkundige installatie, vraag nu uw gratis adviesgesprek aan.
 

Laadpalen

Laadpalen

van de hoogste kwaliteit

Duurzaam

Duurzaam

goed voor de CO2 reductie

Besparing

Besparing

direct merkbaar in uw portemonnee

Adviseur

Adviseur

komt persoonlijk langs

Offerte

Offerte

binnen 5 werkdagen in uw mailbox

Veelgestelde vragen

Is de prijs voor installatie verwerkt in de offerte?

Jazeker, via Smit laadpalen krijgt u een complete offerte, dit is dus inclusief montage en aanpassingen in de meterkast door gecertificeerde installateurs. Het gaat dus om een all-in offerte waardoor u achteraf niet voor verrassingen kunt komen te staan.

Is het mogelijk om mijn auto op te laden in de regen?

U kunt uw auto opladen in de regen. Tijdens het opladen van uw elektrische auto is de laadkabel aansluiting namelijk vergrendeld met uw auto. Dit houdt in dat er geen regen of vocht in kan komen. Wordt er vocht gedetecteerd? Dan zal het laadproces stoppen. Laad dus gerust uw auto op tijdens regenachtig weer.

Wat zijn de prijzen voor laadpalen?

De kosten van het installeren van een laadpaal varieert per woning en per situatie. De toegepaste unit, bekabeling en plaatsing zijn een prijsbepalende factor. Alleen al om deze reden zullen wij vrijwel nooit ongezien een definitieve offerte afgeven.

Moet een laadpaal worden schoongemaakt?

Voor wat betreft de behuizing van de laadpalen adviseren wij het volgende:

  • Jaarlijks schoonmaken, met gebruik van water en een zachte zeep.
  • Het laadstation vervolgens napoetsen met wax, zoals ook voor auto’s kan worden gebruikt.
  • Gebruik absoluut géén agressieve schoonmaakmiddelen, hogedrukreiniger, schuursponsen of soortgelijk.

Op die manier houdt u het oppervlak van de behuizing van uw laadstation zo lang mogelijk schoon en toonbaar.

Heeft een laadpaal onderhoud nodig?

Ja, ook voor de laadpaal is er onderhoud nodig. Het is belangrijk om de elektrische installatie om de zoveel tijd te laten controleren en inspecteren. Laat u paal ook elk jaar keuren om de veiligheid bij het gebruik te garanderen.

Is het mogelijk om elektrisch te rijden op zonne-energie?

Dit is zeker mogelijk, indien u zonnepanelen hebt bij uw woning. Zo kan er energie opgewekt worden die u kunt gebruiken voor uw elektrische auto. Natuurlijk is voor het aanschaffen van zonnepanelen een investering nodig die terugverdiend moet worden, maar het opwekken van stroom is volledig gratis en u kunt hier op die manier uw voordeel mee doen.

Is mijn elektriciteitsmeter geschikt?

Voor het gebruik van laadpalen moet uw meterkast aan een aantal punten voldoen. Het installatieteam van Smit zorgt ervoor dat deze aanpassingen in de meterkast worden gedaan, zodat u zonder zorgen uw laadpaal kunt gebruiken.

Subsidies voor een elektrische laadpaal?

Subsidies voor een elektrische laadpaal, is momenteel nog niet beschikbaar. Het is namelijk zo dat in 2021 er nog geen subsidieregeling voor particuliere huishoudens beschikbaar is. Sommige gemeenten hebben hier echter een regeling voor. Controleer dit bij uw gemeente voor meer informatie. Er zijn wel subsidies beschikbaar voor zakelijke doeleinden. Dit zijn op dit moment 3 soorten:

  • Milieu-investeringsaftrek (MIA)
  • Vamil
  • kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)

Komt u in aanmerking voor alle 3 de regelingen? Dan kan dit behoorlijk wat schelen op uw investering. Voor meer informatie over alle 3 de regelingen kunt u de zoekbalk gebruiken.

Moet mijn opstalverzekering worden aangepast?

Dat kunt u nakijken in uw polis. Meestal wordt van u verwacht dat u aanpassingen of verbouwingen aan uw huis zelf meldt. Wij adviseren altijd bij uw verzekeringsmaatschappij te melden dat u een laadpaal heeft laten plaatsen.

Wat klanten over ons vertellen:

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.