Service & Garantie

Na installatie van een laadpaal van Smit Laadpalen heeft u een kwalitatief hoogwaardig systeem waar u vele jaren ‘laad’ plezier van zult hebben. Onderstaand vindt u de aanvullende informatie aangaande de garantie, service en eventueel onderhoud van uw laadsysteem, uiteraard kunt u ons altijd bellen of mailen als er naderhand nog vragen zijn.

Oplevering
Nadat de installatie werkend opgeleverd is, zoals volgens onze offerte is aangeboden, neemt onze monteur de installatie met u door en legt u de werking uit. Tijdens de installatie is de groep aangeduid waarop de laadpaalinstallatie is aangesloten. 

Uw installatie is volgens de NEN1010 normen geïnstalleerd en is in de meterkast aangesloten met een automatische zekering, die tevens aardlekschakelaar is. Tijdens onweer of sterk statisch geladen lucht, kan het zijn dat de aardlekschakelaar de installatie uitschakelt. In dit geval zal de laadpaal niet meer opladen, oplossing hiervoor is de automaat weer inschakelen door het palletje omhoog te zetten. Wij raden u aan om regelmatig te controleren of er nog wordt geleverd, dus of de automaat nog staat ingeschakeld.

Garanties
Overzicht van de garanties per onderdeel:

  • 2 jaar garantie op de installatie
  • 2 jaar garantie op het laadstation

Onderhoud en Reiniging
In principe is uw installatie onderhoudsarm en zal er in de meeste gevallen geen reiniging van de laadpaal nodig zijn.  .

Opstalverzekering 
In de meeste gevallen valt de laadpaal, wanneer geplaatst, onder de opstalverzekering. Het is echter altijd raadzaam om van tevoren te informeren bij uw verzekeringsmaatschappij of dit ook daadwerkelijk het geval is. Zo voorkomt u later dat de laadpaal niet vergoed worden mocht er wat gebeuren.

Subsidie
Er zijn helaas geen subsidies beschikbaar voor de installatie van een laadpaal, echter wel om het elektrisch rijden te stimuleren. In 2021 krijgt u zelfs een subsidie van €6.000 als u een elektrische auto koopt. Elk jaar daarna wordt de subsidie op elektrische voertuigen lager tot €2.200 in 2030. Ook hoeft u tot 2025 geen aanschaf- en motorrijtuigenbelasting te betalen. 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.