Soorten laadpalen

Er zijn veel verschillende soorten laadpalen op de markt. Hierbij wordt er onderscheid gemaakt op laadvermogen, soort aansluiting, vaste of losse kabel en meer. Afhankelijk van uw wensen wordt de juiste laadpaal door onze adviseur gekozen. Smit Laadpalen werkt met de kwalitatief hoogwaardige en stijlvolle laadpalen van Zaptec.

 

Hierbij biedt Smit Laadpalen u de mogelijkheid om een laadpaal op eigen terrein te plaatsen of te kiezen voor een aan de muur gemonteerde laadpunt (wandbox). Naar behoefte kan dit een enkel of dubbel laadpunt zijn voor wanneer u meer dan een elektrische auto bezit. Onze adviseur legt u de beste opties voor uw situatie voor. Vraag vandaag nog een adviesgesprek aan.

Werking van een laadpaal

Stekker erin en laden maar. In principe is dat wel de werking van een laadpaal. Door uw auto aan te sluiten op een laadpaal wordt de accu opgeladen. Voor gebruik thuis of op de zaak gaat het in vrijwel alle gevallen om een “gewone” laadpaal die via het normale elektriciteitsnet opgeladen wordt. De auto wordt op normale snelheid opgeladen; vooral op de momenten dat u de auto niet nodig hebt en het volladen van een accu duurt dan ongeveer 6 tot 10 uur. Uiteraard afhankelijk van uw auto en het soort laadpaal.

Snel laden gebeurt vaak onderweg bij een speciaal snellaadstation bij een groot tankstation langs de snelweg. Hier is de capaciteit vele malen groter en de elektrische installatie dusdanig uitgebreid dat deze grote hoeveelheden energie kan verwerken. Deze snelladers worden niet voor thuisgebruik geproduceerd, simpelweg omdat de elektrische installatie van een woonhuis dit niet kan verwerken. Het grote voordeel van een laadpaal thuis of op het werk is uiteraard dat u de auto kunt laden gedurende de dag of nacht.

Installatie van een laadpaal

De vakmensen van Smit Laadpalen verzorgen de installatie van uw laadpaal veelal in één dag. Na het accepteren van de offerte wordt deze in overleg met u gekozen. Indien er veel aanvullende werkzaamheden benodigd zijn in uw meterkast, dan kan het zijn dat deze afspraken in overleg op meerdere dagen moeten plaatsvinden. Deze werkzaamheden worden alleen door gecertificeerde installateurs uitgevoerd. In de meterkast wordt in alle gevallen een extra groep aangebracht voor kabel van de laadpaal en deze wordt naar buiten geleid via een buitenmuur of kruipruimte. Waar nodig wordt de bestrating tijdelijk verwijderd (en uiteraard weer teruggeplaatst). De laadpaal wordt in de grond geplaatst of middels bevestigingsmateriaal aan een buitenmuur bevestigd. Nadat alles bevestigd of geplaatst is, wordt uw laadpaal getest en krijgt u een uitgebreide uitleg over de werking.

Kosten van een laadpaal

De kosten voor een laadpaal zijn opgebouwd uit drie verschillende componenten:

  • de aanschaf van de laadpaal zelf, de prijs is afhankelijk van de laadpaal die u kiest;
  • de installatiekosten, dit is mede afhankelijk van de afstand tot uw meterkast en de aanpassingen die in de meterkast gemaakt moeten worden;  
  • de laadkosten, afhankelijk van de accucapaciteit van uw auto.

Samen zorgen deze voor een totaal kostenplaatje. Uiteindelijk kunnen de gemiddelde kosten per kilometer voor een elektrisch rijder met eigen laadmogelijkheid tot wel drie keer goedkoper uitvallen dan bij rijden op benzine. Smit Laadpalen maakt graag een offerte op maat voor uw situatie.

 

Subsidie en regelgeving

Door elektrisch te gaan rijden verbruikt u geen benzine meer. Dit wil de overheid stimuleren en daardoor is er op de aanschaf van een elektrische auto in 2021 een subsidie van €6.000 mogelijk. Elk jaar daarna wordt de subsidie op elektrische voertuigen lager tot €2.200 in 2030. Maar deze stimulans is maakt de keuze voor elektrisch rijden wel interessant. Ook hoeft u tot 2025 geen aanschaf- en motorrijtuigenbelasting te betalen. Subsidies voor het installeren van laadpalen zijn mogelijk beschikbaar bij uw gemeente. Zij zijn verantwoordelijk voor de installatie van laadpalen langs de openbare weg en het verschilt per gemeente of zij een eventuele subsidie beschikbaar stellen.

Smit Laadpalen werkt alleen met de hoogste kwaliteit laadpalen

Zo kunt u rekenen op de beste producten en de uitstekende begeleiding van Smit. Vraag vandaag nog uw gratis adviesgesprek aan en laat Smit uw laadpaal snel installeren.

Topkwaliteit

Topkwaliteit

bedrijfszeker

Wand- en vloerladers

Wand- en vloerladers

veelzijdig

Snelle installatie

Snelle installatie

door vakmensen

Uitstekende garantie

Uitstekende garantie

2 jaar

Scherpe prijzen

Scherpe prijzen

door hoog volume

Veelgestelde vragen

Welke garantie geldt er op laadpalen?

De laadpalen hebben een standaard fabrieksgarantie van 2 jaar.

Heb ik een vergunning nodig voor een laadpaal bij mijn eigen huis?

Voor thuisgebruik mag je zonder enige restrictie een laadpaal op eigen terrein plaatsen. In geval van een koophuis met eigen grond is een vergunning niet nodig. 

Is mijn elektriciteitsmeter geschikt?

Voor het gebruik van laadpalen moet uw meterkast aan een aantal punten voldoen. Het installatieteam van Smit zorgt ervoor dat deze aanpassingen in de meterkast worden gedaan, zodat u zonder zorgen uw laadpaal kunt gebruiken.

Hoe lang duurt het installeren van een laadpaal?

Het monteren van een laadpaal is een gespecialiseerd klusje maar in de ideale situatie wordt deze binnen 1 dagdeel gemonteerd. Bij complexe installaties of meerdere laadpalen kan dit een aantal werkdagen in beslag nemen. Tijdens het inventarisatiebezoek zal onze specialist hier een indicatie van geven. 

Wat is de levensduur van een laadpaal?

Wanneer goed onderhouden, gaan de laadpalen van Smit zo’n 10 jaar mee.

Moet mijn opstalverzekering worden aangepast?

Dat kunt u nakijken in uw polis. Meestal wordt van u verwacht dat u aanpassingen of verbouwingen aan uw huis zelf meldt. Wij adviseren altijd bij uw verzekeringsmaatschappij te melden dat u een laadpaal heeft laten plaatsen.

Wat zijn de prijzen voor laadpalen?

De kosten van het installeren van een laadpaal varieert per woning en per situatie. De toegepaste unit, bekabeling en plaatsing zijn een prijsbepalende factor. Alleen al om deze reden zullen wij vrijwel nooit ongezien een definitieve offerte afgeven.

Wat klanten over ons vertellen:

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.