Nederland heeft de meeste laadpalen binnen de EU

Tegenwoordig zijn er steeds meer elektrisch rijdende auto’s. Dit betekent ook dat er steeds meer laadpalen moeten komen. In Nederland is er één laadpaal per 1,5 km weg. Hiermee is Nederland de koploper in laadpalen per km weg van alle landen in de Europese Unie.

Hoeveel laadpalen heeft Nederland?

Uit onderzoek van autobrancheorganisatie ACEA komt naar voren dat er een flinke kloof zit tussen het aantal elektrische laadpalen in Nederland en tussen de andere landen van de EU. Nederland is met ongeveer 90.000 laadpalen de koploper met het aantal elektrische laadpalen in de EU. Dit wil zeggen dat Nederland goed meegaat met de ontwikkelingen in het elektrisch en dus duurzamer rijden. Dit blijkt ook uit het feit dat Nederland koploper is binnen de EU in het aantal elektrisch rijdende auto’s. Duitsland is met 60.000 laadpalen nummer twee van de EU, terwijl Duitsland vele malen groter is dan Nederland.

Strengere doelen voor EU-lidstaten

Het doel om de CO2-uitstoot te verminderen in de EU kan uiteraard niet door één land worden gerealiseerd. Nederland en Duitsland hebben de meeste laadpalen van de EU en dit betekent ook dat deze landen de meeste elektrisch rijdende auto’s onder hun hoede hebben. Toch zouden er strengere doelen moeten komen voor EU-lidstaten. Er zijn namelijk landen die nog nauwelijks bezig zijn met de ontwikkelingen omtrent elektrisch rijden. De meerderheid van de EU loopt flink achter. In het Oosten van Europa vind je veel minder laadpalen dan in West-Europa. De landen met de minste laadpalen zijn Malta en Cyprus. In Malta zijn slechts 100 laadpalen en in Cyprus zijn dit er zelfs 57.

Verbeterpunten Nederland

Dat Nederland het goed doet is zeker waar, maar ook Nederland heeft wat verbeterpunten op het gebied van laadpalen. Zo zouden er meer laadpunten in woongebieden of woonwijken moeten komen, die voor iedereen toegankelijk zouden moeten zijn. Op dit moment vind je de meeste laadpalen die voor iedereen toegankelijk zijn langs de snelweg of bij bedrijven. Het aantal laadpalen in woonwijken loopt dus nog wat achter.

Heeft u laadpalen nodig als particulier aan huis of laadpalen nodig voor op de zaak? Dan bent u bij Smit Laadpalen aan het juiste adres! Wij helpen u graag verder. Vraag nu gratis en geheel vrijblijvend een adviesgesprek aan!

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.