Verdienen aan een zakelijke laadpaal

Steeds meer organistaties zijn bezig met het verder verduurzamen van hun bedrijfsvoering. Dit doen ze onder andere door de aankoop van laadpalen en zonnepanelen. Elektrisch rijden of het gebruik van duurzame energie wordt enorm gestimuleerd. Het aantal laadpalen bij bedrijven zal de komende jaren alleen maar verder toenemen. Enerzijds doordat de vraag vanuit de werknemers/bezoekers zal komen door het toenemend aantal elektrische voertuigen, anderzijds door veranderende wet- en regelgeving die bedrijven verplicht om zakelijke laadpalen aan te schaffen.

De veranderende regelgeving is er enorm op gericht het elektrisch rijden te stimuleren. De combinatie van thuis laden én op de zaak “bijladen” is voor veel werknemers een aantrekkelijke combinatie.

Deze potentiële kostenpost kan ook een verdienmodel zijn, want stroom ''weggeven'' is niet nodig. Je kunt daar ook een marktconform bedrag voor vragen.

Geld verdienen aan een zakelijke laadpaal

Eén van de voordelen is dat u kunt verdienen aan een zakelijke laadpaal. Externe gebruikers die hun elektrische auto aan uw laadpaal opladen, betalen voor elke kilowattuur stroom die ze gebruiken het door u ingestelde tarief per kWh. Aangezien laadpalen jaren meegaan en het aantal laadsessies alleen maar verder zal toenemen, is uw investering zo terugverdient. 

Daarnaast is er voor winkels nog een ander bijkomend voordeel. Uit onderzoek is gebleken dat klanten die tijdens hun bezoek hun auto opladen, gemiddeld langer blijven. Ze spenderen dan hoogstwaarschijnlijk niet alleen meer op locatie, ook nemen ze meer stroom af.

Vraag een gratis adviesgesprek aan voor een zakelijke laadpaal.

Fiscale voordelen zakelijke laadpaal

Naast de bovengenoemde voordelen levert een zakelijke laadpaal ook fiscale voordelen met zicht mee. Nederland behoort tot de top vijf landen wereldwijd op het gebied van elektrisch rijden. Meer dan 1,5% van de totale hoeveelheid personenauto’s rijdt elektrisch. De overheid behoudt deze positie graag. Hiervoor zijn verschillende wetgevingen in het leven geroepen. Deze zijn voornamelijk gericht op het bieden van fiscale voordelen. Naast het feit dat aanschaf- en installatiekosten van een laadpunt fiscaal aftrekbaar zijn, geniet je als ondernemer van de MIA (De milieu-investeringsaftrek) en de KIA (kleinschaligheidsinvesteringsaftrek). 

Kortom, het aanschaffen van een zakelijke laadpaal is niet alleen goed voor het milieu maar ook voor de portemonnee! 

Wenst u meer informatie te ontvangen over het verdienen aan een zakelijke laadpaal? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan. 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.