Wie betaalt een laadpaal binnen de VvE?

Steeds vaker worden er laadpalen geplaatst binnen een VvE, maar wie betaalt de laadpalen binnen een VvE eigenlijk? Aan het plaatsen van laadpalen zit uiteraard een kostenplaatje verbonden. Het is daarom wel belangrijk te weten wie er voor de kosten opdraait binnen de VvE.

Laadpalen binnen een VvE

Wilt u als VvE laadpalen laten plaatsen? Dan moeten er afspraken worden gemaakt. Bekijk bijvoorbeeld van te voren wat de beste manier is om laadpalen te plaatsen binnen de betreffende VvE. Gaat u als bestuur voor eerst één laadpaal? Of is het wellicht slimmer om er gelijk meerdere te plaatsen? Soms is het plaatsen van meerdere laadpalen voordeliger dan wanneer u eerst één laadpaal laat plaatsen en vervolgens over 3 jaar alsnog meerdere laadpalen bij laat plaatsen. Bespreek de voordeligste mogelijkheden met één van onze experts door nu gratis een adviesgesprek aan te vragen. Wij voorzien u tijdens dit gesprek graag van meer informatie en kunnen wellicht een plan op maat voor u maken.

Toestemming voor het plaatsen van laadpalen binnen de VvE

Normaal gesproken moet er bij een beslissing binnen de VvE door alle leden toestemming worden gegeven. Helemaal bij grote investeringen is dit zeker het geval. Bij het laten plaatsen van laadpalen binnen de VvE is dit echter niet altijd nodig. Het ligt er namelijk aan of u een laadpaal wilt laten plaatsen voor uzelf op uw eigen parkeerplaats binnen de VvE of dat er voor het gehele collectief laadpalen worden geplaatst. Voor het gehele collectief en dus voor de plaatsing van meerdere laadpalen is er toestemming nodig van de gehele VvE ledenvergadering. Voor het plaatsen van één laadpaal voor uzelf binnen de VvE is vaak echter alleen het aangeven voldoende en hoeft er niet door iedereen toestemming gegeven te worden.

Wie betaalt de laadpaal binnen de VvE?

Zoals eerder aangegeven is het mogelijk om individueel een laadpaal aan te schaffen voor uw persoonlijke parkeerplek of voor het collectief. Indien leden binnen een VvE besluiten individueel een laadpaal te laten installeren, dan zijn de kosten uiteraard voor die individuen zelf. Laat de VvE voor het collectief meerdere laadpalen plaatsen? Dan worden de kosten gedragen door de VvE of woningcorporatie zelf.

Vanuit steeds meer VvE’s komt er vraag naar het plaatsen laadpalen. In de toekomst zal de vraag vanuit VvE’s nog veel meer toenemen. Het is dus niet verstandig om individueel te overhaast de beslissing te nemen om een persoonlijke laadpaal aan te schaffen. De kans is groot dat u dan persoonlijk de kosten moet dragen terwijl uw VvE een jaar later besluit collectief te investeren in laadpalen. Het is uiteraard altijd verstandiger om de kosten van de investering collectief als VvE te dragen, in plaats van individueel.

Geïnteresseerd in laadpalen binnen een VvE?

Smit Laadpalen heeft al talloze VvE’s voorzien van laadpalen. Wij geven graag persoonlijk advies. Dit doen wij geheel gratis. Door een gratis adviesgesprek in te plannen, kunnen wij u helpen met uw wens voor het aanschaffen van één of meerdere laadpalen binnen uw VvE.

Meer informatie over laadpalen binnen een VvE? Plan direct een persoonlijk en geheel vrijblijvend adviesgesprek.

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.